Plastic Recyclen

Broeii is een plek waar je welkom bent met jouw plastic. Met jouw plastic kunnen we samen aan de slag om nieuwe dingen te maken, door te experimenteren met recyclen en hergebruik.

Hoe werkt het?

We zien plastic niet als afval, maar als grondstof vol mogelijkheden

1. Aanmelden bij Broeii

Iedereen kan zich aanmelden om plastic donateur te worden. Zodra er plek is op de wachtlijst krijg je van ons de instructies voor het verzamelen en brengen van jouw plastic

2. Plastic inzamelen en sorteren

Verzamel jouw gebruikte plastic, maak het schoon en breng het naar ons. Samen sorteren we het plastic op basis van de verschillende soorten.

3. Plastic controleren en versnipperen

We maken het plastic klaar om te versnipperen. Zo halen we de labels er af, controleren dat alles echt schoon is en sorteren we alles op kleur. Daarna gooien we het in de versnipperaar, die het tot kleine snippers hakselt 💪

4. Nieuwe producten maken

Met de plastic snippers kunnen we nieuwe dingen maken 🥳. Bijvoorbeeld nieuwe bloempotten, lampenkappen, telefoonhoesjes, bankjes of kastjes om een gevel bibliotheek mee te starten.


Aanmelden als Broeii Plastic Verzamelaar

Leuk dat je meedoet! Je kunt je aanmelden om plastic verzamelen of als vrijwilliger. Als er plek is krijg je na je aanmelding de instructies voor het verzamelen en brengen van het plastic.

Aanmelden voor Plastic Recyclen

Gebaseerd op Precious Plastic

Broeii gebruikt de principes van het open source project Precious Plastic voor het recyclen van plastic. Zo zijn onze machines gebouwd op basis van de blueprints van Precious Plastic en gebruiken we de instructies van plastic labs van over de hele wereld.