Composteer jouw Groente- en Fruitafval

Dagelijks gooien we groente- en fruitresten weg als afval. Dat is zonde! Samen met de buurt maken we er waardevolle compost van.

Hoe werkt het?

1. Aanmelden bij Broeii

Iedereen kan zich aanmelden om groente- en fruitafval donateur te worden. Zodra er plek is op de wachtlijst krijg je van ons de instructies voor het verzamelen en brengen van jouw GF afval.

2. Groente- en Fruitafval verzamelen

Verzamel thuis jouw GF afval in bijvoorbeeld een klein emmertje of een bak. Je krijgt van ons een lijst met daarop alles wat we kunnen composteren

3. GF afval brengen

Breng jouw groente- en fruitafval naar Broeii. Je bent welkom tijdens de openingstijden van Midwest. Je weegt jouw GF afval en stopt het in onze speciale compost trommels.

4. Composteren

Met onze vijf speciale compost trommels composteren we het groente- en fruitafval binnen 4 tot 6 weken. Nadat de compost klaar is halen onze vrijwilligers het compost er uit.


Aanmelden als Composteerder

Leuk dat je mee wilt doen! We zijn alles klaar aan het maken om binnenkort te kunnen starten. Je kunt je alvast aanmelden om jouw groente- en fruitafval te brengen, of als vrijwilliger om het composteren te begeleiden!

Aanmelden voor het Composteren

Onderdeel van het Afval naar Oogst project

Met Afval naar Oogst maken we van groente- en fruitresten, die normaal in de afvalzak verdwijnen, compost. En dit doen we samen met de buurt. Wij zijn onderdeel van Afval naar Oogst waarbij groenprojecten (buurttuinen, stadsboerderijen e.d.) zich inzetten bij de inzameling en verwerking van keukenafval uit de buurt. Door hieraan mee te doen lossen we bottom-up een deel van het grootstedelijke afvalprobleem op, versterken we de betrokkenheid van Amsterdammers, en volgen daarbij ook nog eens een (eco)logische, korte weg.

Afval naar Oogst begon in Amsterdam West in de ecologische tuin I Can Change the World with my Two Hands. Dit jaar zullen er op totaal 11 locaties door heel Amsterdam Afval naar Oogst locaties actief zijn.

Meer informatie