De ‘Amsterdam 750 jaar’ Baarsjes Plattegrond

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar. Speciaal voor de aanstaande verjaardag heeft Broeii een decoratieve plattegrond van de Baarsjes ontworpen. Gemaakt van 100% gerecycled plastic, rechtstreeks uit de Baarsjes. En jij mag er ook een hebben!

Een plattegrond van gerecycled plastic

De plattegrond is gemaakt van plastic dat buurtbewoners verzamelen en bij ons inleveren. Dit plastic versnipperen we en persen we daarna in een mal.

Even laten afkoelen en klaar! Nu heb je een unieke plattegrond van de Baarsjes, gemaakt van gerecycled plastic úít de Baarsjes. Super circulair!

Lijst hem daarna in en hang hem aan de muur, zet hem los in je boekenkast of maak er zelf iets moois mee! (Je kunt hem ook gebruiken als onderzetter of gigantische sleutelhanger)

Gratis, in ruil voor een zak plastic

Wil jij er ook één? Dat kan! Dankzij een subsidie van Mensen Vieren Amsterdam kunnen we de plattegrond gratis maken voor iedereen uit Amsterdam!

Hij is gratis, maar we willen er wel wat voor terug: een zak plastic. Verzamel thuis, op je werk of op school plastic afval en neem het mee naar Broeii. We zoeken dan samen uit wat er wel en niet door ons gerecycled kan worden.

Daarna kun je een voorgemaakte plattegrond uitkiezen, of je helpt mee er samen een te maken!


Ik wil een plattegrond!

Wil je ook zo’n leuke plattegrond? Dat kan! Hij is gratis, in ruil voor een zak plastic. Om er voor te zorgen dat we er niet te veel maken vragen we je om je aan te melden om er een op te komen halen.

Aanmelden voor een plattegrond


Over het project

Dit is een project van Broeii, het Maak en Recycle Lab in De Baarsjes. Het project is mogelijk gemaakt door een subsidie van Mensen Vieren Amsterdam.

Mogelijk gemaakt door Mensen Vieren Amsterdam

Om de aanstaande verjaardag van Amsterdam te vieren heeft Mensen Maken Amsterdam een speciale subsidie beschikbaar gesteld: Mensen Vieren Amsterdam.

Hier heeft Broeii een aanvraag ingediend voor dit project en hier financiering voor gekregen. De aanvragen zijn beoordeeld door een samengesteld comité van bewoners en de lokale coördinatoren van de buurtfondsen.

Lees meer over het project

Over Broeii

Broeii is een buurtlab in Amsterdam West voor iedereen die aan de slag wil gaan met recyclen, experimenteren en maken.

Volg ons op Instagram

Waar kun je Broeii vinden

Broeii zit in in Amsterdam West. Ons lab is onderdeel van de sociale buurtplek MidWest. We zitten in de linker tuin van Midwest.

Adres
Calbralstraat 1, 1057CD Amsterdam

Op weg naar 750 jaar Amsterdam

Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar. En dat viert de stad groots, een jaar lang, van 27 oktober 2024 tot en met de daadwerkelijke verjaardag een jaar later. Het doel: een stad die bruist als nooit tevoren!

Lees meer