πŸ‘‰

Aanmelden voor de broeii Plastic Lab test-groep

Aanmelden Contact

Elke dag openen we gemiddeld 7 plastic verpakkingen per persoon, dat is ongeveer 25 kilo per persoon per jaar. Op dit moment kan maar 15 procent van de totale hoeveelheid gebruikte plastics worden gerecycled, dat moet beter!

Daarom starten wij hetΒ Broeii Plastic Lab, een buurt-laboratorium in MidWest (de Baarsjes) waar we plastic een tweede leven geven en informeren over ons plastic afval.

πŸ‘‰ Aanmelden als Broeii Plastic Donateur

We zoeken mensen die ons willen helpen om Broeii op te starten, daarvoor hebben we plastic nodig! We zijn in April 2021 gestart met een eerste test-groep. Met deze groep zamelen we ons eerste plastic in en kijken samen wat wel en niet werkt.

Hoe werkt het?

  1. Verzamel jouw plastic afval en check of we het kunnen aannemen (zie tabel hieronder)
  2. Maak het plastic zo veel mogelijk schoon (in de vaatwasser werkt goed!)
  3. Maak een afspraak om jouw plastic te brengen

Is dit iets voor jou? Meld je aan!

πŸ’

We vragen je zo veel mogelijk bewust te zijn van het plastic dat je gebruikt. Hoewel we bij Broeii blij zijn met jouw plastic, willen we voorkomen dat je juist meer plastic gaat gebruiken om het bij ons in te kunnen leveren.

Vraag en Antwoord

Waarom moet het plastic schoon zijn om in te leveren?

We hebben nog geen mogelijkheid om plastic schoon te maken, daarom vragen we je jouw plastic schoon te maken voor je het inlevert.

Welk plastic kan ik inleveren?

Niet alle plastic is geschikt om door ons te recyclen. We accepteren HDPE, LDPE en PP plastics. Daarnaast gaan we experimenteren met een aantal specifieke dingen. Wanneer je je hebt aangemeld sturen we je een overzicht van alles wat we aan kunnen nemen.

Wat krijg ik voor het plastic dat ik inlever?

Op dit moment alleen onze dankbaarheid. In de toekomst willen we voordelen en beloningen mogelijk gaan maken. Dit testen we later dit jaar graag samen met jou!

Wie zitten achter Broeii?

Broeii is een idee van Tom van Beveren en Kim van den Brink. We hebben ons kantoor in MidWest en worden gesteund door MidWest en het Buurtbudget van stadsdeel de Baarsjes. We zijn niet gelieerd aan de gemeente Amsterdam.

Heeft Broeii een winstoogmerk?

Broeii is (bijna) een stichting en heeft dus geen winstoogmerk. We investeren alle mogelijke inkomsten in Broeii en de buurt.

Wat betekenen alle symbolen op plastic verpakkingen?

Onze website: broeii.nl

Volg ons op Instagram: @broeii

Praat mee in de Facebook groep: facebook.com/groups/broeii